css template

Kulturni centar Mionica

image

...Varoš Mionica,... a u njoj Kulturni centar....

Ono što je u Srbiji izuzetno, a kolerila sa pojmom lepo i što ju je poslednja dva veka obeležavalo, davalo specifičan duh i duhovnost, su njene varoši.

Mionica je jednistven primer takve varoši, koja je zadržala oblik tradicionalnog života, a zbog promućnosti svojih žitelja, jedna je od prvih srpskih varoši koja je krenula putevima modernizma. U takvoj “klimi” je radio i Kulturni centar Mionica.

Smešten u srcu varoši bio je, postoji i postojaće kao stecište kulturnih, naučnih, prosvetnih poslenika, kako onih koji žive u varoši i okolini, tako i onih koji su rado posećivali i svoja iskustva razmenjivali i ostavljali u ovom primerenom i intelektulano opremljenom prostoru... A sa druge strane scene žitelji Mionice, duhoviti i hrabri, vični i pušci i knjizi među kojima su neki veliki talenti, a oni koji nisu obožavaoci su, ali sa izgrađenim stavom...

Eto to je atmosfera u kojoj svoj život aktivno provodi Kulturni centar Mionica, doprinoseći kulturnoj i turističkoj ponudi ovog prelepog i pitomog kraja smeštenog na obroncima planine Maljen.

Mi smo ovde, Vi dođite, dočekaćemo Vas prijateljki. Učestvujte u našim programima ili preporučite sopstveni program.


Dobro došli!!!


image

image

image