css template

O nama

image

Područje opštine Mionica bogato je lekovitim vodama. Pored Banje Vrujci tu je i “Banja Lepenica” kako je meštani Mionice zovu, odnosno Sportski centar “Lepenica” koji se nalazi u dolini reke Lepenice, u Pribarama, selo Mionica, 2 km od centra Mionice. U okviru kompleksa Sportskog centra “Lepenica” nalaze se 2 otvorena bazena sa šljunkovitom plažom i senovitim parkom. Bazeni se pune lekovitom termomineralnom vodom temperature 28oC, sa izvorišta koja se nalaze u okviru kompleksa.

Bazeni Sportskog centra “Lepenica” su dimenzija:

  • mali plivački bazen 20x10x1.2-2.1 m

  • veliki plivački bazen 33x25x2.0-2.1 m

Svakodnevno se vrši praznjenje, čišćenje i punjenje bazena termomineralnom vodom, tako da uzorci vode iz bazena u svakom trenutku ispunjavaju uslove u pogledu ispitanih parametara. Kvaliteta odnosno, hemijski sastav i bakteriološku ispravnost vode za piće i kupanje kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Valjeva.

Pored bazena u kompleksu se nalaze turistički objekti koji odgovaraju potrebama turista. Ovde je smešten restoran i kafe-bar kapaciteta 32 mesta unutar objekta i 120 mesta na terasi. Komplek se opremljen ležaljkama, suncobranima, tuševima i presvlačionicama. Sportski centar “Lepenica” radio od početka maja do kraja oktobra.

 

 

image

image

image