Otvori mapu

  • Početak
  • Destinacije
  • Mionica
  • 23. „МИШИЋЕВИ ДАНИ“ ПОЧИЊУ 13. ЈУЛА

23. „МИШИЋЕВИ ДАНИ“ ПОЧИЊУ 13. ЈУЛА

03 2007 02

Мионица ће од суботе 13. јула бити у знаку традиционалне манифестације „Мишићеви дани“ која се под покровитељством општине Мионица одржава 23. пут по реду. Програм у суботу започиње полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу на централном тргу од 17 часова, након чега следи посета родној кући славког војсковође у Струганику.

Од 20 часова на Тргу војводе Живојина Мишића почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручена највећа признања општине Мионица „Велике златне плакете са ликом војводе Живојина Мишића“ припадницима Војске Србије и Министарства одбране за заслуге у областима војне науке, доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовања етичких норми и давања личног примера у извршавању задатака. Плакете са грбом општине Мионица биће додељене истакнутим предствницима друштвеног и јавног живота за свеукупни допринос напретку Србије.

Пре свечаног отварања "Мишићевих дана" од 19 часова у Културном центру Мионица биће отворена изложба скулптура Драгана Јовићевића.
Програм прве вечери затвориће концерт хора ''Рес Миранда'' и „Гудача Светог Ђорђа“ који почиње у 21 час.
Током осмодневне манифестације предвиђени су бројни изложбе, књижевне вечери, представе, спортски турнири као и концерти популатне и народне музике. Најављени су концерти Аце Пејовића, Слађе Алегро, Магла бенда, Жељка Васића, групе Апсолутно романтично и других.
„Мишићеви дани“ ће бити затворени 20. јула традиционалним Дечијим маскембалом Предшколске установе „Невен“ и спектакуларним ватрометом.

Oznake: Mišićevi dani

Štampa El. pošta

ADRESA

dr Jove Aleksića, Mionica i Banja Vrujci bb

TELEFON

+38114 3422080

E-MAIL

tomionica@gmail.com

Rezervacije:

+38114 3422080

OSTANITE U TOKU

Prijavite se na našu mejling listu
Clear
Mionica | 21°C | Clear